Ajam smoor kippenstoofvlees

Een ware smaakexplosie

Indonesië

Ajam smoor kippenstoofvlees
  • Bijgerecht
  • 1 persoon
  • 30
  • Mild
Ajam smoor kippenstoofvlees

Ingrediënten

800 g kipdijfilet

1 limoen

1 tl zout

5 sjalotten

4 tenen knoflook

1 rode peper zonder zaadjes

1 tomaat

1 tl nootmuskaat

50 ml neutrale olie

Bereidingswijze voor Ajam smoor kippenstoofvlees

  1. Begin met het ‘’schoon maken’’ van de kippendijfilet. Probeer de grote stukken vet en pezen uit het vlees te snijden. Voel goed of er geen stukjes bot op het vlees zijn achter gelaten. Vind je dit moeilijk (of onnodig), dan kun je deze stap over slaan.
  2. Zet een pannetje water zodat het gaat koken. Marineer ondertussen het vlees met het sap van 1 limoen en een theelepel zout.
  3. Als het water kookt, dompel je een tomaat in het kokende water. Haal deze er na een minuut weer uit en spoel af onder koud water. Het vel kan nu gemakkelijk van de tomaat af gehaald worden.
  4. Maar de boemboe: meng de sjalotten, knoflook, ontvelde tomaat, rode peper, nootmuskaat, palmsuiker, laos poeder, gember poeder, tamarinde pasta en kimiri noten in een blender tot een gladde pasta.
  5. Verwarm de olie in een braadpan en fruit de boemboe ongeveer 5 minuten op een laag/middelmatig vuur.
  6. Voeg 250 ml water toe met 6 flinke eetlepels ketjap. Wanneer het mengsel tegen de kook aan komt, voeg je de kippendij, citroengras en salam blad toe.
  7. Deksel op de pan en 2 a 3 uur laten pruttelen op laag vuur.
  8. Deksel van de pan af en laten inkoken. Roer ieder kwartier goed door de pan heen zodat de kipstukjes steeds kleiner worden. Het zal ongeveer een uur moeten inkoken.
  9. Als het mengsel de gewenste dikte heeft, even proeven en citroengras en salam blad verwijderen. Eventueel naar smaak extra ketjap toevoegen. Wij zelf voegen bijna altijd nog een halve tot een hele theelepel bouillonpoeder toe om het zouter te maken maar dit hangt van je eigen smaak af. Houd je van pittig eten? Voeg op het einde nog wat sambal toe.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer traditioneel bij bami of nasi en witte rijst. Wij zelf gebruiken het ook regelmatig (helemaal niet traditioneel) als topping bij patat met wat gebakken uitjes. Heerlijk!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.