Pad Thai met garnaal

De verrukkelijke caloriearme Thaise klassieker

Thailand

Pad Thai met garnaal
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30
  • Mild
Pad Thai met garnaal

Ingrediënten

250 g garnalen gepeld

100 g stevige ‘’firm’’ tofu droog gedept en in blokjes van 1 x 1 cm

2 groene uien in grove stukken gesneden (snijd 1 handje fijn voor decoratie)

1 sjalot, ragfijn

2 tenen knoflook, ragfijn

0,5 tl gemalen peper

0,5 kippen bouillonblok

1 ei

125 g taugé

Handje pinda’s gepeld en in stukjes gehakt

Halve limoen voor serveren

Bereidingswijze voor Pad Thai met garnaal

  1. Begin met het weken van de rijststicks. Dit doe je in water op kamertemperatuur. Op deze manier garen de rijststicks nog niet: het zorgt er voor dat ze -wanneer je ze nodig hebt- snel gaar zijn en mooi gelijk gaar worden.
  2. Kruid de garnalen met peper en knoflook. Mix de saus door de tamerinde pasta, vissaus en eventueel chili vlokken te mengen.
  3. Bak de garnalen in wat olie gaar en verwijder uit de pan. Fruit in dezelfde pan het sjalotje en de knoflook. Voeg daaraan de saus toe, het halve kippen bouillonblokje en de palmsuiker. Meng alles totdat het bouillonblok en de palmsuiker zijn opgelost. Schud de saus in een bakje en maak de pan schoon.
  4.  Zet de waterkoker aan. Doe 1 el olie in de (schone) pan en bak hierin de tofublokjes en de grof gesneden groene ui goudbruin. Wanneer dit bijna gaar is, giet je de rijststicks af en schud je water dat net van de kook is over de rijststicks. Na een minuut zijn deze gaar. Schud weer af en voeg bij de tofu en lente ui in de pan.
  5. Doe de saus in de pan en wok tot alle ingrediënten mooi door elkaar heen zitten. Is dit wat moeilijk door de lange rijststicks? Neem dan een (schone) schaar en knip de noedels in stukken. Je zult zien dat het mixen veel gemakkelijker gaat.
  6. Als alles gemixt is, schuif je de noedels aan een kant van de pan zodat er een stuk bodem van de pan vrij is. Tik een ei in de pan en maak hier een roerei van. Als het ei gaar is kun je het door de noedels wokken.
  7. Voeg daarna de gare garnalen en de taugé aan de noedels toe. Wok alles een paar minuten door elkaar. Garneer met fijngesneden lente ui, pinda’s en stukjes limoen.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Niet zo’n fan van garnaal? Vervang deze dan met in blokjes gesneden kipfilet!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.