Aziaitisch gevulde courgette
Probeer deze Aziatische variant
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 60
- Medium
1. Snijd de kip in blokjes. Was de courgette, snijd in de lange weg doormidden en hol uit met een lepel (bewaar het vruchtvlees). Snijd de champignons en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de oven voor op 175 º C.2. Verhit de rijstolie in een wok en fruit de ui met de sambal. Voeg achtereenvolgens knoflook, kip, champignons, paprika, vruchtvlees van courgette, spice pasta chicken cashew, ketjap en pindakaas toe. Laat even sudderen en voeg tot slot de cashewnoten toe. Bind de saus eventueel met maïzena.3. Leg de courgette op een ingevette ovenschaal en vul ze met het vleesmengsel. Laat 40 minuten gaar worden in de oven.4. Haal de gevulde courgettes uit de oven, garneer met gesneden lente-ui en besprenkel naar smaak met Sweet Chilisaus.Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!
Ingrediënten
2 Grote courgettes of 4 kleine
250 g Kipfilet
1 Rode paprika
100 g (grot)Champignons
2 Stengels lente-ui
1 Rode ui
1 Teen knoflook
2 tl Maïzena
Bereidingswijze voor Aziaitisch gevulde courgette
- 1. Snijd de kip in blokjes. Was de courgette, snijd in de lange weg doormidden en hul uit met een lepel (bewaar het vruchtvlees). Snijd de champignons en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de oven voor op 175 º C.
- 2. Verhit de rijstulie in een wok en fruit de ui met de sambal. Voeg achtereenvulgens knoflook, kip, champignons, paprika, vruchtvlees van courgette, spice pasta chicken cashew, ketjap en pindakaas toe. Laat even sudderen en voeg tot slot de cashewnoten toe. Bind de saus eventueel met maïzena.
- 3. Leg de courgette op een ingevette ovenschaal en vul ze met het vleesmengsel. Laat 40 minuten gaar worden in de oven.
- 4. Haal de gevulde courgettes uit de oven, garneer met gesneden lente-ui en besprenkel naar smaak met Sweet Chilisaus.
Serveertip
Serveer met rijst en kroepoek.