Aziatische carpaccio
Aziatische carpaccio
Aziatische mix
- Voorgerecht
- 2 personen
- 15
- Mild
Duik in een culinair avontuur met deze Aziatische carpaccio – een trendy twist op een klassieker. Dit gerecht is een smaakexplosie waarbij het zachte van carpaccio wordt gecombineerd met de pittige, frisse accenten van Azië. Een must-try voor foodies die durven te experimenteren!
Ingrediënten
- 75 gr carpaccio vlees p.p. (kant-en-klaar of dun gesneden ossenhaas)
- Ingelegde radijsjes
- Lente ui, in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze voor Aziatische carpaccio
- Start met het inmaken van de radijsjes (optioneel, maar zeer aanbevolen). Snijd radijsjes flinterdun en meng ze in een pot met een mengsel van rijstazijn (2 delen), water (1 deel), een snufje suiker, een scheutje sesamolie, wat peperkorrels en gedroogde chili voor die extra kick. Laat dit minimaal 24 uur in de koelkast rusten zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Neem de carpaccio en schik deze sierlijk op een bord.
- Het is tijd om te garneren! Bestrooi het gerecht met een mix van zwart en wit sesamzaad voor een mooi contrast. Voeg vervolgens speelse toefjes Japanse mayo toe, verspreid wat pittige wasabi erwten voor een verrassende crunch, en rond af met je zelfgemaakte ingelegde radijsjes.
Serveertip
Voor een vegetarische variant, vervang het carpaccio vlees door dun gesneden champignons of aubergine, kort gegrild met een beetje sojasaus en sesamolie. Combineer dit met de overige ingrediënten voor een verbluffend vegetarisch voorgerecht!