Asian Style Hamburger
De welbekende hamburger met een Aziatische twist!
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 35
- Medium
Deze verrassende Aziatische variant op de welbekende hamburger heeft enorm veel power en pit! Bereid alle ingrediënten voor en stapelen maar! Geniet van deze heerlijke Oriëntaalse verrassing!
Ingrediënten
1 Blokje (dobbelsteen) verse gember, fijngesneden
1 Ui, fijngesneden
2 Teentjes knoflook, fijngesneden
Paar takjes verse koriander, fijngesneden
0,5 Rode peper, fijngesneden
500 g Rundergehakt
1 Ei
Halve komkommer, in plakjes gesneden
2 Stengels lenteui, in kleine stukjes gesneden
1 Wortel, in plakjes gesneden
4 Hamburgerbroodjes (kant-en-klaar)
Zakje (rucola) salade
125 g Taugé
1 Tomaat, in plakjes (optioneel)
Mayonaise (optioneel)
Bereidingswijze voor Asian Style Hamburger
- Snijd de gember, ui, knoflook en rode peper heel fijn.
- Meng het gehakt met ei, gember, ui, knoflook, fijngehakte koriander, rode peper, panko, ketjap en oestersaus en maak er 4 á 5 mooie platte burgers van.
- Verwarm de BBQ of een grillpan. Snijd ondertussen komkommer, lenteui, en wortels in plakjes.
- Bak de burgers gaar en grill ook even de hamburgerbroodjes.
- Als de hamburgers gaar zijn, kun je je burger gaan opbouwen. Doe eerst wat (Rucola) salade, dan komkommer en wortels op het broodje. Vervolgens leg je de burger, lente-ui en taugé erop, tot slot leg je de andere helft van je broodje erbovenop.
Serveertip
Serveer de Aziatische burger met een heerlijke frisse salade of zelfgemaakte frietjes.