Aziatische Sloppy Joes
een typisch Amerikaans broodje maar dan met een Aziatische twist!
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 25
- Medium
Sloppy Joe, een typisch Amerikaans broodje maar dan met een Aziatische twist! Het is makkelijk te maken en super lekker. De Sloppy Joe heeft zijn naam te danken aan Joe, een kok uit Amerika. Hij maakte een (slordig) broodje gehakt met tomatensaus door het gehak gemengd. Door een aziatische twist toe te voegen aan het broodje bevat dit broodje alle smaken: zout, pittig, zuur, bitter tot zoet.
Ingrediënten
3 bosuien
3 teentjes knoflook
600 gram rundergehakt
1/2 krop ijsbergsla
1 el limoensap
4 broodjes
4 takken koriander
2 el kokossuiker
Bereidingswijze voor Aziatische Sloppy Joes
- 1. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de knoflook fijn
- 2. Bak de bosui in een grote bakpan met sesamulie in een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook toe en bak dit even mee.
- 3. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul op hoog vuur in ongeveer 5 minuten. Meng dan de hoisinsaus, sojasaus, rijstwijnazijn en suiker toe en bak dit tot het mooi bruin en dik is.
- 4. Snijd ondertussen de sla heel fijn en meng dit in een kom met de Sriracha mayonaise en limoensap
- 5. Bak de broodjes eventueel af in de oven en snijd ze doormidden. Beleg ze met de sla en lepel het gehaktmengsel erop. Garneer met sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Serveertip
Dit broodje Sloppy Joe is al een maaltijd op zich. Maar als je er toch iets bij wilt serveren, maak dan Atjar of Komkommer in zoetzuur erbij.