Babi Ketjap


Licht pittig Indonesisch stoofpotje
Indonesië

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 45 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Grote uien, gesnipperd
  • 300 g Halskarbonade (zonder bot), in blokjes gesneden
  • 2 Rode rawit (chilipepers)
  • 3 Teentjes knoflook
  • 35 g Gember, geschild
  • 150 ml Water
  • 2 Bouillonblokjes
  • Peper en zout naar smaak

* Verplichte velden

Van: € 1,05

Tot: € 13,44

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Babi Ketjap

Ben je al bekend met Babi Ketjap? Dit is een gerecht uit de Indonesische keuken, gemaakt van varkensvlees en een lekkere, zoete sojasaus. Ketjap is een zoete sojasaus die veel wordt gebruikt voor Indonesische gerechten. Babi ketjap wordt vaak gegeten met rijst, nasi of bami.


  • 1. Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde uien goudbruin. Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten op hoog vuur.
  • 2. Snij de rawit, knoflook en geschilde gember in kleine stukjes en stamp ze fijn in de vijzel. Voeg het mengsel samen met de steranijs, de palmsuiker en de limoenblaadjes toe in de pan.
  • 3. Voeg 150 ml water, ketjap manis en het bouillonblokje toe en laat alles op een laag vuur sudderen tot het vlees zacht en gaar wordt (circa 20-30 minuten). Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Serveer met heerlijk geurende Jasmijnrijst!

Print dit recept