Babi Ketjap met Bananenchips


Indonesisch varkensvlees gerecht geserveerd met krokante chips van banaan
Indonesië

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 60 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd: € 6,58

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 350 g Hamlappen in blokjes gesneden
  • 4 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 2 cm Verse gemberwortel geschild en gesnipperd
  • 2 Bakbananen in schijfjes van circa 2 cm gesneden

* Verplichte velden

Van: € 1,25

Tot: € 6,58

Prijs zoals geconfigureerd: € 6,58

Bereidingswijze Babi Ketjap met Bananenchips

Babi ketjap vindt zijn oorsprong uit Indonesië. Een heerlijk, eenvoudig te bereiden Indonesische maaltijd die er ook nog eens feestelijk uitziet!


  • 1. Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en wat peper en zout naar eigen smaak en laat dit 30 minuten intrekken buiten de koelkast.
  • 2. Verhit 1 el rijst- of wokolie in een koekenpan en bak het vlees bruin op niet al te hoog vuur. Anders verbrand de knoflook mogelijk.
  • 3. Voeg nu de ketjap toe aan het vlees en tevens 2 eetlepels heet water. Dek de koekenpan af en laat het geheel 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen voor extra smaak.
  • 4. Verhit de overige olie in een wok tot circa 160 graden °C en frituur de bananenschijfjes in circa 4-5 minuten per kant. Laat ze vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi ze met zout.
  • 5. Serveer de Babi Ketjap met de bananenchips.

Serveertip: Serveren met geurige Jasmijnrijst.

Print dit recept