Babi Ketjap met Bananenchips
Indonesisch varkensvlees gerecht geserveerd met krokante chips van banaan
Indonesië
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 80
- Mild
Babi ketjap vindt zijn oorsprong uit Indonesië. Een heerlijk, eenvoudig te bereiden Indonesische maaltijd die er ook nog eens feestelijk uitziet!
Ingrediënten
350 g Varkensbiefstuk in blokjes
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 cm verse gemberwortel geschild en fijngesneden
2 bakbananen in stukjes van 2 cm gesneden
Bereidingswijze voor Babi Ketjap met Bananenchips
- Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en wat peper en zout naar eigen smaak en laat dit 30 minuten intrekken buiten de koelkast.
- Verhit 1 el rijst- of wokolie in een koekenpan en bak het vlees bruin op niet al te hoog vuur. Anders verbrandt de knoflook mogelijk.
- Voeg nu de ketjap toe aan het vlees en tevens 2 eetlepels heet water. Dek de koekenpan af en laat het geheel 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen voor extra smaak.
- Verhit de overige olie in een wok tot circa 160 °C en frituur de bananenschijfjes in circa 4-5 minuten per kant. Laat ze vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi ze met zout.
- Serveer de Babi Ketjap met de bananenchips.
Serveertip
Serve with fragrant Jasmine rice.