Bami Goreng
Indonesische gebakken noedels met kip
Indonesië
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 30
- Mild
Bami Goreng is een typisch Indonesisch gerecht en natuurlijk ook in Nederland ongekend populair. Bijna iedereen maakt het wel eens en iedereen maakt de Bami Goreng (Goreng betekent letterlijk gebakken) op zijn of haar manier. In Nederland eten we het vaak als hoofdgerecht, maar wist je dat Bami Goreng eigenlijk als bijgerecht bedoeld is? In ons recept maken we de Bami Goreng lekker met kipreepjes. Maar je kunt ook bijv. fricandeau of hamblokjes gebruiken of de Bami vegetarisch maken door er geen vlees aan toe te voegen. Je kunt alle kanten op met dit veelzijdige gerecht!
Ingrediënten
1 tl Zout
200 g Kipfilet, in reepjes gesneden
1 Citroen (je hebt het sap nodig)
1 Ui, in halve maantjes
6 teentjes Knoflook, gesneden in schijfjes
300 g Spitskool, gesneden in reepjes
Bereidingswijze voor Bami Goreng
- Week de bami noedels ongeveer 5 minuten in kokend heet water met 1 tl zout totdat de bami beetgaar is.
- Meng de kipreepjes met het citroensap.
- Verhit de wokpan met 2 el olie en voeg de uien, knoflook, bouillonblokje en de kip in de wok en roerbak tot de kip gaar is.
- Voeg de bami toe en roer 5 el ketjap door het geheel.
- Voeg de spitskool toe.
- Voeg de zwarte peper toe en roer het geheel nogmaals goed door en uw eenvoudige maar superlekkere Bami Goreng is klaar.
Serveertip
Bak een spiegeleitje en serveer dit bovenop de bami.