
Bánh Mì
een luchtig, goed gevuld Vietnamees broodje
Vietnam

- Snack
- 4 personen
- 150
- Mild
Bánh mì of bahn mi is het Vietnamees woord voor broodje. Het verwijst naar het Franse stokbrood wat wordt gebruikt. Bahn mi is een sandwich gemaakt met gegrild varkensvlees, kip of paté en vaak geserveerd door straatverkopers in Vietnam. In dit recept gebruiken we gegrild varkensvlees en heet het eigenlijk: Banh Mi Thịt Nuong.

Ingrediënten
- 2 eetlepels Rijstazijn
- 3 eetlepels Vissaus Gold
- 2 eetlepels Knoflookpuree
- 2 eetlepels Sesamolie
- 2 eetlepels Rijstolie
- 2 eetlepels Zoete Sojasaus (Healthy Boy)
1 kg schouderkarbonade (zonder been)
100 g Suiker
1.5 el Zwarte Peper
150 g Geraspte wortel
150 g geraspte Daikon
4 stokbroden
3 el Mayonaise
1 bosje Koriander
Bereidingswijze voor Bánh Mì
- Klop het varkensvlees lichtjes met een hamer of de achterkant van het keukenmes.
- Meng de citroengras, suiker, vissaus, zwarte peper, sjalotjes, knoflook, sesamolie, rijstolie en zoete sojasaus in een kom. Marineer het varkensvlees met de marinade, gedurende 2 uur of het liefst een nacht. Gooi overtollige marinade weg voordat u gaat grillen.
- Meng de rijstazijn met de geraspte wortel en daikon en laat dit even staan.
- Gril het varkensvlees in een grillpan aan beide kanten totdat het gaar is. Haal het varkensvlees uit de pan.
- Verdeel de mayonaise over het stokbrood en voeg een paar plakjes gegrild varkensvlees toe. Bedek het varkensvlees met de wortelen en daikon en korianderblaadjes.
- Snijd het stokbrood doormidden en serveer direct.