Banh mi met buikspek

De koning van de streedfoods

Vietnam

Banh mi met buikspek
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 30
  • Mild
Banh mi met buikspek

Ingrediënten

Stokbroodje

2 speklappen

Koriander

75 g geraspte wortelen

0,5 rode ui in fijne ringen gesneden

2 el suiker

1 tl zout

75 g komkommer in repen gesneden

2 tl bruine suiker

Jalapeno ringen

2 el mayonaise

Bereidingswijze voor Banh mi met buikspek

  1. Begin met het mengen van de azijn, de suiker en het zout. Verwarm tot de suiker is opgelost. Meng de vloeistof half met de wortel, half met de ui. Laat minstens 2 uur intrekken. Langer kan ook.
  2. Maak nu de marinade voor de speklappen. Meng de bruine suiker, citroengras, vissaus, sojasaus, sesamolie, knoflook puree en gember puree. Zet aan de kant.
  3. Bak de speklappen tot de gewenste garing en voeg op het laatst de marinade toe. Laat even indikken.
  4. Begin nu met het beleggen van het broodje. Smeer aan beiden kanten een eetlepel mayonaise. Beleg met komkommer, ingelegde wortel en rode ui (laat goed uitlekken), speklappen, jalapenos en koriander. Eet smakelijk!
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Je kunt ook varkensschouder of kippendij gebruiken in plaats van speklappen.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.