Bun Bo Xao


Vietnamese Noodlesalade met rundvlees
Vietnam

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 35 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 300 g Biefstuk, in reepjes gesneden
  • 5 Teentjes knoflook, fijngemalen of klein gesneden
  • 1 tl Fijngesneden citroengras (het witte middelste stukje gebruiken)
  • 150 g Taugé
  • 150 g Wortel, Julienne gesneden
  • 150 g Komkommer, julienne gesneden
  • 150 ml Warm water
  • 1 Limoen, uitgeperst
  • 5 el Suiker
  • 1 Fijngesneden rode chilipeper
  • 2 Takjes verse muntbladeren
  • 2 Takjes verse koriander

* Verplichte velden

Van: € 1,85

Tot: € 21,18

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Bun Bo Xao

Vietnamese gerechten zijn vaak heel licht, supergezond en bovenal overheerlijk. Zo ook deze rundvlees-noodlesalade met de naam Bun Bo Xao! Het is een gerecht dat wordt opgebouwd in laagjes. Als eerste start je met een flinke laag lauwwarme rijstnoedels. Daarboven op komen de verse groenten zoals julienne gesneden wortels en komkommer en taugé. De volgende laag is het in reepjes gesneden rundvlees. Vervolgens komen de verse kruiden eroverheen zoals koriander en munt. Tenslotte top je het geheel af met geroosterde en crushed pinda's en gebakken sjalotjes. Maar wat het gerecht écht af maakt is de speciale dressing/saus die ze in Vietnam nước mắm pha noemen. Het is een saus die bestaat uit o.a. vissaus, sambal en knoflook. De Umami-smaak van deze saus bindt de ingrediënten tot een prachtige noodlesalade met enorm veel smaak! 

 

1. Laat de rijstnoedels een tijdje weken in lauwwarm water (circa 20 minuten) en kook ze vervolgens in circa 2-3 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even afkoelen totdat ze lauwwarm zijn.
 
2. Maak de marinade voor het biefstuk door 4 el Vietnamese vissaus te vermengen met 2 teentjes gemalen knoflook en 1 tl fijngesneden citroengras. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer de biefreepjes in de marinade.

3. Snijd de wortel, komkommer en eventuele andere groenten (naar eigen smaak) mooi julienne. Dit betekent dat je er hele lange dunne reepjes van maakt. Dit kun je met de hand doen, maar je kunt ze vaak ook al kant-en-klaar vinden in de supermarkt.

 

4. Maak nu de dressing/saus (nước mắm pha). Neem 150 ml warm water en vermeng 5 el vissaus erdoorheen. Voeg vervolgens 3 fijngemalen teentjes knoflook, het limoensap van 1 limoen, 5 el suiker en 1 tl sambal erbij. Vermeng dit geheel goed en voeg als laatste nog een fijngesneden rode peper erdoorheen. Meng het nog een laatste keer. Zet je dressing nu even aan de kant.

 

5. Verdeel de lauwwarme rijstnoedels over 4 kommen en verdeel vervolgens ook de wortels, komkommers, taugé en eventuele andere groenten over de rijstnoedels.

6. Verwarm wat arachideolie in een wok en wok hierin de biefreepjes in circa 2 minuten gaar. Je kunt hier vervolgens ook nog even je pinda's kort in roosteren.

7. Verdeel nu ook de biefstukjes over de 4 kommen, bovenop de noedels en de groenten.

8. Verdeel als laatste de verse kruiden, de geroosterde pinda's en de gebakken sjalotjes over de gerechten.

9. Serveer de kommen aan je gasten en serveer de nước mắm pha saus in een aparte kom zodat ze deze zelf eroverheen kunnen gieten. Smakelijk eten!


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept