Char Siu


Geroosterd rood vlees
China

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 180 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd: € 4,81

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Varkenshaas

* Verplichte velden

Van: € 0,92

Tot: € 6,26

Prijs zoals geconfigureerd: € 4,81

Bereidingswijze Char Siu

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong. In hout gestookte ovens wordt rood gemarineerd varkensvlees aan haken geroosterd, dit kan helaas niet in elke keuken. Gelukkig kun je met dit recept zelf heerlijke Char Siu klaarmaken. Zorg er wel voor dat je ruim de tijd hebt om het varkensvlees te marineren (2-3 uur)!


  • 1. Voeg de inhoud van het zakje Lobo marinade toe aan 125 ml water en meng het goed door elkaar tot je een mooie marinade overhoud.
  • 2. Marineer in dit mengsel de varkenshaasjes voor ongeveer 2 tot 3 uur.
  • 3. Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand en rooster de gemarineerde varkenshaasjes in circa 20 minuten gaar.
  • Haal de varkenshaas uit de oven en snijdt er mooi dunne plakjes van. Je Char Siu is klaar!

Serveertip: Serveer met rijst of noedels en een lekkere frisse salade.

Print dit recept