Char Siu
Kantonees varkensvlees van de BBQ
China
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 180
- Mild
Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong. In hout gestookte ovens wordt rood gemarineerd varkensvlees aan haken geroosterd, dit kan helaas niet in elke keuken. Gelukkig kun je met dit recept zelf heerlijke Char Siu klaarmaken. Zorg er wel voor dat je ruim de tijd hebt om het varkensvlees te marineren (2-3 uur)!
Ingrediënten
3 lente-uitjes: gesneden
250 g varkensgehakt
300 g broccoliroosjes
Bereidingswijze voor Char Siu
- Gebruik ongeveer 1/3 van het potje om de varkenshaas te marineren.
- Marineer in dit mengsel de varkenshaasjes voor ongeveer 2 tot 3 uur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand en rooster de gemarineerde varkenshaasjes in circa 20 minuten gaar.Haal de varkenshaas uit de oven en snijdt er mooi dunne plakjes van. Je Char Siu is klaar!
Serveertip
Serveer met rijst of noedels en een lekkere frisse salade.