filipijnse paella
Met Chorizo, zeevruchten en groene erwten
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Paella is natuurlijk een op en top Spaans gerecht. Maar met de Caldereta kruidenmix van Mama Sita's krijgt die heerlijke zeevruchten gerecht een verrassende Filipijnse twist! Kies je favoriete seafood en maak eens deze heerlijke paella!
Ingrediënten
0 el Knoflook, fijngehakt
1 Kleine ui, fijngehakt
2 Tomaten, in blokjes gesneden (zonder de zaadlijsten)
100 g Chorizo worst, in plakjes
250 g Verse blauwe krab, schoongemaakt en gehalveerd
250 g Mosselen, schoongemaakt
200 g Inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
1 Rode Paprika, in reepjes gesneden
1,25 Liter water
60 g Groene erwten (uit het vriesvak)
2 Hard gekookte eieren, in plakjes
Bereidingswijze voor filipijnse paella
- Vermeng in een middelgrote kom de kleefrijst en de gewone rijst. Was deze een paar keer goed, laat even uitlekken en zet de rijstmix aan de kant.
- Neem een grote wok of hapjespan met deksel en verhit daarin de olie. Fruit de knoflook, ui, tomaat en de Chorizo worstjes
- Voeg de krab, mosselen en inktvis toe en wok deze op hoog vuur circa 1 minuut totdat de zeevruchten wat kleur hebben. Voeg dan de paprika toe en wok nog 1 minuut.
- Voeg nu de rijst toe en roerbak circa 1 minuut. Voeg dan het water, de vissaus, de Mama Sita's Caldereta Mix en het Mama Sita's Achuete poeder toe. Roer dit goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het geheel afgedekt circa 10 minuutjes rustig koken. Roer tussendoor af en toe even om zodat de bodem niet aanbrand.
- Voeg als laatste de groene erwten toe en mix het nog een keer goed door elkaar. Dek de pan weer af en laat het geheel nog 5 minuutjes koken of totdat de rijst mooi gaar is (even proeven!). Je Paella is klaar om te serveren!
Serveertip
Verdeel de paella over de borden en let erop dat je de zeevruchten ook goed verdeeld. Als topping serveer je Filipijnse Paella met wat schijfjes hard gekookt ei.