
frisse zomersalade
Met kip, mango en gepofte noedels
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 20
- Mild
Tijdens een warme, zwoele zomerdag heb je vaak geen behoefte aan lange kooksessies in een warme keuken, maar je wilt wel een geweldige maar toch ook lichte maaltijd. Dan is deze frisse zomersalade een perfect recept voor jou! In deze salade maken we een gemarineerde kip, gecombineerd met mango en gepofte rijstnoedels. Vooral dit laatste geeft een erg verrassende smaak aan de salade!

Ingrediënten
- 3 eetlepel Zoete Sojasaus (Ketjap Manis)
- 1 theelepel Sambal Oelek
- 2 eetlepel Sesamolie
- 3 eetlepel Rijstazijn
- naar smaak Arachideolie
2 el Bruine basterdsuiker
1 Teen knoflook, geperst
300 g Kipfilet, gesneden in blokjes
1 Zakje gemengde salade (300 g)
1 Mango, in blokjes
3 Stengels lente-ui, gesnipperd
Bereidingswijze voor frisse zomersalade
- Maak de marinade klaar door 2 el ketjap, 1 tl sambal, 1 el bruine suiker, 1 el sesamolie, 2 el arachide olie en een beetje knoflook te vermengen. Marineer de kipblokjes minimaal 15 minuten in je eigengemaakte marinade.
- Maak ondertussen de dressing klaar door 1 el bruine suiker, 1 el sesamolie, rijstazijn, 1 el ketjap en 3 el arachide olie met elkaar te vermengen. Roer goed door.
- Bak de kipblokjes mooi bruin in een pan.
- Verdeel de sla over de borden.
- Ondertussen verwarm je een flinke scheut olie in een andere pan. Als de olie goed warm is, pof je één voor één de rijstnoedels. Let op dat ze volledig gepoft zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Verdeel nu de kipblokjes, de stukjes mango, de dressing, de gepofte noedels over de sla. Maak het af met wat lente-uitjes en serveer met brood of kroepoek. Smakelijk!
Serveertip
Lekker met brood of kroepoek