Gebakken glasnoedels
Heerlijk lichte maaltijd of lunch
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 15
- Mild
1. Week de gedroogde glasnoedels 3-5 minuten in warm water, spoel ze af met koud water en laat uitlekken in een zeef.Glasnoedels worden vaak gebruikt in salades en soepen. Met dit leuke recept wok je de noedels voor een nieuw heerlijk lichte variant. Snel te maken en ook mooi als lunch!2. Bak van de eieren een omelet, laat de omelet afkoelen en snijd in stukjes.3. Verwarm de wok op middelhoog vuur, voeg de olie toe. Bak hierin de knoflook lichtbruin.4. Voeg de gesneden kip erbij met de vissaus, suiker en oestersaus. Schep alles om totdat de kip gaar is (bak de kipfilet niet té lang).5. Voeg nu de glasnoedels toe. Roerbak de noedels met de kip en de stukjes ei.6. Schuif de noedels naar een kant van de wok. Schenk een beetje olie in de pan en bak de uien en tomaatpartjes. Meng vervolgens alles goed door elkaar.7. Voeg als laatste de lenteuitjes toe.
Ingrediënten
250 gram kipfilet
3 lente-uitjes
2 tomaten
2 teentjes knoflook
1 flinke ui
Bereidingswijze voor Gebakken glasnoedels
- Week de gedroogde glasnoedels 3-5 minuten in warm water, spoel ze af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
- Bak van de eieren een omelet, laat de omelet afkoelen en snijd in stukjes.
- Verwarm de wok op middelhoog vuur, voeg de olie toe. Bak hierin de knoflook lichtbruin.
- Voeg de gesneden kip erbij met de vissaus, suiker en oestersaus. Schep alles om totdat de kip gaar is (bak de kipfilet niet té lang).
- Voeg nu de glasnoedels toe. Roerbak de noedels met de kip en de stukjes ei.
- Schuif de noedels naar een kant van de wok. Schenk een beetje olie in de pan en bak de uien en tomaatpartjes. Meng vervolgens alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de lenteuitjes toe.
Serveertip
Serveer direct in een voorverwarmde schaal om het gerecht langer op temperatuur te houden.