Gegrilde Aziatische asperges
knapperig en gezond
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 15
- Mild
Groene asperges met een aziatische twist! Je zult je verbazen hoe ontzettend goed de Aziatische smaken de groene asperges complimenteren. De groene asperges zijn perfect als voorgerecht of als bijgerecht.
Ingrediënten
500 g Groene Asperges
1 teen Knoflook
½ Rode peper
3 el Limoensap
1 el Agavesiroop
Bereidingswijze voor Gegrilde Aziatische asperges
- Begin met het breken van de harde uiteindes (onderkanten) van de asperges.
- Snij vervolgens de rode peper open, haal de zaadjes eruit en snij deze fijn. Rasp vervolgens de knoflook en hak de cashewnoten klein.
- Verhit een (grill) pan met plantaardige olie en grill hierin de asperges ongeveer vijf minuten. De grilltijd is afhankelijk van de dikte, ze moeten in ieder geval beetgaar zijn.
- Maak ondertussen de dressing door de volgende ingrediënten te mixen: de rode peper, knoflook, sojasaus, limoensap, agavesiroop en sesamolie.
- Als de asperges beetgaar zijn, kunnen ze meteen vanuit de pan op een bord, plank of schaal worden gelegd. Pak vervolgens een lepel en besprenkel de asperges met je dressing en bestrooi deze met de cashewnoten.
Serveertip
Serveer met Korean Fried Chicken