Gegrilde sesam kip
Easy and tasty dinner dish!
Japan
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 90
- Mild
Lekkere malse kip met de smaak van sesam. Deze manier van kip bereiden gaat een van je favorieten worden.
Ingrediënten
2 theelepels vers geraspte gember
2 eetlepels honing
3 - 4 kipfilets zonder vel en zonder bot
Plantaardige bakspray of plantaardige olie voor de grill
Gehakte bieslook voor de garnering
Bereidingswijze voor Gegrilde sesam kip
- Rooster de sesamzaadjes, onder regelmatig roeren, in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze lichtbruin zijn.
- Meng de sesamzaadjes, gember, honing en sojasaus in een kleine kom. Klop tot een gladde saus.
- Marineer de kip minstens een uur in de saus.
- Verwarm een pan of grill voor op middelhoog vuur en bak de kipfilets ongeveer 8 minuten aan elke kant of tot er heldere sappen zichtbaar zijn.
- Laat de kip 5 minuten rusten voor het serveren. Garneer met nog wat sesamzaad en gehakte bieslook indien gewenst.
Serveertip
U kunt andere eiwitten zoals vis, varkensvlees of zelfs rundvlees gebruiken voor dit recept. Dit kan ook vegetarisch worden gemaakt door tofu te gebruiken.