Gegrilde Yakitori Gambas


Japanse variant van de Gamba's op de barbecue
Japan

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 300 g Aardappelen, geschild en in stukjes
  • 50 ml Melk
  • 50 ml Slagroom
  • Zout
  • Witte peper
  • 1 el Roomboter
  • 6 grote Gamba's

* Verplichte velden

Van: € 0,70

Tot: € 8,54

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Gegrilde Yakitori Gambas

Een heerlijk Japans fusion gerecht om uw gasten mee te verrassen. Prachtige smaakcombinatie van licht pittig, aromatisch en zoet. Het gekruide zeewier geeft een extra crunchy touch, bekend van de sushi. Ook lekker op de barbecue!


  • 1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar, hoe kleiner gesneden hoe korter de kooktijd. Pureer de aardappelen met een stamper. Verwarm de melk met de room en voeg dit toe aan de aardappelpuree totdat er een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en witte peper. Voeg nu de roomboter en de wasabi toe, wees niet te voorzichtig met de wasabi, maak de puree lekker pittig van smaak! Schep de puree in een spuitzak en houd warm.
  • 2. Pel de gamba's, maar laat de staart eraan zitten. Verwijder het darmkanaal met een satéprikker, en spoel ze goed schoon. Dep de gamba's droog met keukenpapier, besprenkel ze met de sesamolie, zout en witte peper.
  • 3. Verwarm de grillpan of de barbecue en grill de gamba's in 4-6 minuten gaar.

Serveertip: Leg twee blaadjes gekruid zeewier in de lengte tegen elkaar op een bord en spuit hierop een streepje aardappel-wasabipuree. Zet de gegrilde gamba's hierin met de staart naar boven. Schenk de yakitorisaus koud om en over de garnalen en garneer met wat verkruimeld gekruid zeewier en sesamzaadjes.

Print dit recept