![](/media/decoration/pattern-gray-mobile.png)
gember citroen garnalen
Gestoomde Garnalen in gember-citroengrassaus
Singapore
![gember citroen garnalen](https://api.c2k2y3nvy0-heuschena1-p1-public.model-t.cc.commerce.ondemand.com/medias/625Wx625H-recipe-37.jpg?context=bWFzdGVyfHJvb3R8NDA5Mjd8aW1hZ2UvanBlZ3xhRGRtTDJobE9DODRPRGd5T0RNd05EYzFNamswTHpZeU5WZDROakkxU0Y5eVpXTnBjR1V0TXpjdWFuQm58ZjNlZTkyMzkzNTExN2FjM2JmZGE2NWZiN2FjN2E0MzQ3MzMxODdlMGViYzhiZDU4NTViMWM5YWViNDhhMDhjZA)
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Waan je in een sterrenrestaurant met dit smakelijke en visueel geweldige garnalengerecht. De marinade is daarnaast ook lekker bij andere soorten vis en zelfs bij je favoriete stukje vlees!
![](/media/decoration/wave-bottom.png)
Ingrediënten
349 g grote Garnalen ontdarmd (hoofd en staart eraan)
1 Lenteui fijngesneden
1/4 stengel Citroengras
Bereidingswijze voor gember citroen garnalen
- Je kunt verse garnalen gebruiken of diepvries garnalen. In het laatste geval laat je deze wel eerst even ontdooien. Meng de garnalen met de kruidenpasta en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.
- Leg de garnalen in een stoommandje en garneer met een beetje lente-ui en het citroengras. Plaats het stoommandje op een pan met kokend water en stoom de garnalen in 5 minuten gaar. Heb je geen stoommandje, dan kun je ook een vergiet gebruiken. Dek dan wel het vergiet af met aluminiumfolie alvorens je deze op de pan plaatst.
- Leg de garnalen in een mooie cirkel op een groot bord en bestrooi met de rest van de lente-ui. Smakelijk!
Serveertip
Serveer heet als tapas, of als maaltijd met rijst en een groene salade