
gepocheerde miso zalm
Zalm in een miso bouillon met Somen noedels
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 20
- Mild
De zalm wordt in dit fusion gerecht gepocheerd in een bouillon van miso, geserveerd op lichte somen noedels met knapperige paksoi en wasabi sesamzaadjes. Het is exotisch, zacht en bijzonder genieten van de smaken uit Japan. Bovendien is dit gerecht licht verteerbaar en bevat het weinig calorieën.

Ingrediënten
500 ml Water
4 el Saké
2 cm Verse gember, in plakjes gesneden
2 Zalmfilets, in moten gesneden
0,5 Komkommer, in dunne plakjes gesneden
1 tl Zout
1 el Suiker
200 g Paksoi, fijngesneden
Bereidingswijze voor gepocheerde miso zalm
- Verwarm het water in een hapjespan en los de misopasta hierin op. Voeg de plakjes gember, sake en sesamolie toe.
- Leg de mootjes zalm voorzichtig in de pan en breng de saus aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de zalm gedurende 15 minuten pocheren. Lepel af en toe wat vocht over de vis.
- Bestrooi de komkommerschijfjes intussen met zout en laat deze 5 minuten intrekken. Knijp de komkommer uit, totdat bijna al het vocht eruit is. Meng de rijstazijn met de suiker en sojasaus, roer totdat de suiker is opgelost. Giet de dressing over de komkommers, en zet deze apart.
- Kook de somen noedels in 2 minuten gaar in een kookpan en spoel ze af met koud water. Houd de noedels warm.
- Haal de zalm uit de pan en houd deze warm. Verhit het pocheervocht en roerbak de paksoi in circa 1 minuut gaar. Breng op smaak met gembersiroop .
- Verdeel de noedels over 2 kommen en verdeel de zalm hierover. Schep de paksoi en misosaus eroverheen. Garneer met de groene wasabi sesamzaadjes.
Serveertip
Garneer de frisse komkommersalade met de zwarte sesamzaadjes en serveer de salade en noedelkommen apart.