Gevuld broodje hete kip
Lekker bij de lunch, maar kan ook als hoofdgerecht.
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 45
- Medium
Altijd een succes, een gevuld broodje hete kip. Lekker bij de lunch, maar kan ook als hoofdgerecht. Heerlijk met Aziatische smaken, zoals sambal en het gebruik van taugé en gebakken uitjes en kokos. Eens wat anders dan een broodje kaas.
Ingrediënten
200 g Kipfilet
1 ui
1 Teen knoflook
1 el Bruine suiker
150 g Champignons
100 g Taugé
2 Stengels lente-ui
4 Kaiser broodjes
Bereidingswijze voor Gevuld broodje hete kip
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes. Snijd het kapje van het Kaiser broodje en hol het broodje uit met een lepel. Meng de ketjap, honing en bruine suiker in een kommetje.
- Verhit de arachideolie in een wok en fruit de ui met de knoflook en sambal naar smaak. Voeg de kip toe en laat gaar worden. Voeg de champignons en het ketjapsausje erbij en laat het geheel 20 minuten pruttelen. Als de saus te dun is, bind hem dan met maizena.
- Vul het uitgeholde broodje met de kip
Serveertip
garneer met de gebakken uitjes, kokos en lentui.