Gong Bao Kip


Makkelijk en lekker
China

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 40 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 4 stuks Rode pepers
  • 1 Groene paprika
  • 4 stuks Lente-uitjes
  • 500 g Kipfilet
  • Zout
  • 2 tl Maïzena
  • 2 Eiwit
  • 1 tl Kippenbouillon
  • Snufje suiker

* Verplichte velden

Van: € 0,85

Tot: € 8,87

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Gong Bao Kip

Gong Bao Kip is een erg beroemd Chinees gerecht.  Dit is één van de gerechten die ook bij veel niet-Chinezen geliefd is. Het lijkt door de ingredienten heel pittig, maar dat is het absoluut niet!

 

1. Snijd eerst de rode pepers in de lengte door en ontdoe ze van de zaadjes. Snijd vervolgens de pepers in stukken van ongeveer 2,5 cm en daarna in dunne reepjes van 1-2 mm. Snijd de groene paprika in blokjes. Hak de knoflook en de gemberwortel fijn. Snijd 10 stukjes gedroogde rode chili in 2,5 cm stukken. Snijd 2 lente-uitjes in 2,5 cm stukken.

2. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipfilet met 0,25 tl zout, 2 tl rijstwijn, 2 tl maïzena, 2 eiwit en 1 el rijstolie. (de olie aan het einde toevoegen) Roer het om in een kom en laat het ongeveer 5-10 minuten staan.

3.Verhit de wok op hoge temperatuur, voeg 3 el rijstolie toe, bak al roerend de kip goed aan en verwijder deze uit de pan als het ongeveer voor 80%klaar is.

4.Houd de olie in de wok, zet deze op lage temperatuur, en bak al roerend de knoflook-gember puree en gedroogde chili. Voeg vervolgens de groene paprika en rode pepers toe en bak deze al roerende tot dit voor ongeveer 50% klaar is. Voeg vervolgens een klein beetje water toe.

5. Kruid het gerecht verder met 4 tl sojasaus, 4 tl oestersaus, 1 tl zout, 1 tl kippenbouillonpoeder en een snufje suiker.

6. Voeg opnieuw de kip toe aan de groenten in de wok en roer nog enkele minuten goed om op middelmatige temperatuur. 

7. Tenslotte, voeg de lente-uitjes en de pinda’s toe.  

 


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Serveer met rijst.

Print dit recept