Gyudon
Japanse Beef Bowl
Japan
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 30
- Mild
Van de Japanse keuken zijn we erg bekend met sushi, maar de Japanse keuken heeft veel lekkere gerechten die makkelijk en snel te maken zijn. Net als deze kom 'comfort food'. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een heerlijke Gyudon te bereiden.
Ingrediënten
1 Ui
2 Lente-ui
350 g Dun gesneden biefstuk of Rib Eye
2 tl Suiker
2 el Sake
2 Eieren(optioneel)
Bereidingswijze voor Gyudon
- Snijd de uien, snijd de lente-ui in dunne plakjes (behalve garnering) en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en kook de uien tot ze zacht zijn.
- Voeg het vlees en de suiker toe en kook tot het niet meer roze is.
- Voeg sake, mirin en sojasaus toe.
- Zet het vuur lager en laat 2-3 minuten sudderen.
- Leg het rundvleesmengsel op gestoomde rijst, giet de gewenste hoeveelheid kooksaus er overheen en bedek met lente-ui en een rauwe dooier (optioneel).
Serveertip
Serbveer in een kom voor heerlijk eetgemak