Indiase Korma Curry


Een heerlijke en snelle variant op de traditionele curry
India

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 25 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 el Rozijnen
  • 150 g Volle yoghurt
  • 1/2 tl Zout
  • 1/4 tl Cayennepeper
  • 1/2 tl Verse koriander gesneden
  • 300 g Lamsbout zonder been in blokjes gesneden

* Verplichte velden

Van: € 2,99

Tot: € 10,03

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Indiase Korma Curry

Korma curry is een traditioneel, mild Indiaas recept wat sterk beïnvloed is door kookstijlen uit Perzië en Afghanistan. Korma kom oorspronkelijk uit het nooden van India en betekent stoven. Dit licht gekruid gerecht is mild van smaak en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen of voor hen die graag van minder pittig houden.


  • 1. Breng 300 ml water aan de kook met een beetje zout en kook de rijst circa 10 minuten. Laat de rijst vervolgens nog 5 minuutjes nagaren in de pan.
  • 2. Spoel de rozijnen af met heet water en meng deze door de rijst.
  • 3. Meng de yoghurt met het zout, de peper en de koriander.
  • 4. Verhit nu de olie in een kleine braadpan en schroei het lamsvlees op hoog vuur snel dicht.
  • 5. Voeg nu de korma curry kruidenpasta toe en laat op een laag vuur het geheel in circa 15 minuten gaar sudderen.
  • 6. Serveer de Indiase korma curry het lamsvlees met de rijst en de yoghurt-dip.

Serveertip: Lekker met een komkommersalade!

Print dit recept