Indische gehaktschotel
Een heerlijke Aziaitisch-Hollandse combinatie
India
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 70
- Mild
Kun je de Aziatische keuken combineren met de Hollandse? Natuurlijk, is dat heel goed mogelijk en ook nog eens super lekker! Probeer maar deze heerlijke Indische gehaktschotel met sperzieboontjes, dan weet je meteen wat ik bedoel.
Ingrediënten
750 g Aardappel, geschild
500 g Sperzieboontjes
1 Ui, gesnipperd
1 Teen knoflook, geperst
500 g Rundergehakt
70 g Tomatenpuree
1 blikje Maïs
Scheutje warme melk
1 Eidooier
Peper en zout
Bereidingswijze voor Indische gehaktschotel
- Schil de aardappels, was en snijd ze in blokjes van ± 2 cm. Kook ze gaar. Ondertussen maak je de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Blancheer ze ± 3 minuten. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de oven op 180 ºC.
- Fruit de ui in een wok met een olie en doe er de sambal bij en vervolgens de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng de kruiden (vijfkruidenpoeder, koriander, komijn), tomatenpuree, gembersiroop en ketjap door het gehakt en doe er vervolgens de mais en sperziebonen bij. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen.
- Stamp de afgeschudde aardappels samen met melk en eidooier tot een puree. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel de aardappelpuree erover en zet ongeveer 35 minuten in de oven, totdat de puree een mooi bruin korstje heeft.
- Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!
Serveertip
Serveer uit de ovenschaal en laat iedereen lekker zelf opscheppen