Indische gehaktschotel


Een heerlijke Aziatisch-Hollandse combinatie
Aziatische mix

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 70 minuten Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 Ui
  • 1 Teen knoflook
  • 1 Blikje maïs
  • 500 g Voorgekookte sperzieboontjes (of uit de diepvries)
  • 750 g Aardappel
  • 1 Eidooier
  • Scheutje warme melk
  • Peper en zout

* Verplichte velden

Van: € 1,19

Tot: € 16,20

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Indische gehaktschotel

Kun je de Aziatische keuken combineren met de Hollandse? Natuurlijk, is dat heel goed mogelijk en ook nog eens super lekker! Probeer maar deze heerlijke Indische gehaktschotel met sperzieboontjes, dan weet je meteen wat ik bedoel.

 

  • 1. Schil de aardappels, was en snijd ze in blokjes van ± 2 cm. Kook ze gaar. Ondertussen maak je de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Blancheer ze ± 3 minuten.  Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de oven op 180 ºC.
  • 2. Fruit de ui in een wok met een olie en doe er de sambal bij en vervolgens de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Meng de kruiden, tomatenpuree, gembersiroop en ketjap door het gehakt en doe er vervolgens de mais en sperziebonen bij. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen.
  • 3. Stamp de afgeschudde aardappels samen met melk en eidooier tot een puree. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • 4. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel de aardappelpuree erover en zet ongeveer 35 minuten in de oven, totdat de puree een mooi bruin korstje heeft.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Print dit recept