Indonesische Rendang


Dit Indonesische runderstoofpotje is een waar feestmaal
Indonesië

  • Hoofdgerecht

  • 2 Personen

  • 100 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Products contain more content than necessary for this recipe

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Rundvlees in blokjes gesneden
  • ½ Citroen
  • 2 stengels Citroengras
  • 12 g Laos
  • 1 rode rawit (klein)
  • 3 Grote Salam bladeren
  • 30 g Gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 Uien, in blokjes gesneden
  • 6 teentjes Knoflook, in schijfjes gesneden
  • 1 tl Zout
  • 1 l Water

* Verplichte velden

Van: € 0,50

Tot: € 11,13

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Indonesische Rendang

Rendang is een heerlijk stoofpotje met een volle, rijke smaak. Niets voor niets is Indonesische Rendang in 2011 verkozen tot het lekkerste recept van de wereld. Het rundvlees wordt namelijk gestoofd in een pan met onder andere een mix van citroengras, laos, rawit, salam bladeren en gember. Kortom, genieten!


  • 1. Maak het rundvlees schoon en snij het in blokken. Pers de ½ citroen boven het vlees en meng het door elkaar.
  • 2. Bak 50 gram geraspte kokos zonder olie in een wok pan licht bruin (± 1 minuut) en zet het daarna even apart in een kommetje.
  • 3. Doe de stengels citroengras, laos, rawit, salam bladeren en de gember in een vijzel en stamp ze fijn zodat de smaken en geuren vrijkomen.
  • 4. Verhit de wok pan met 3 eetlepels olie.
  • 5. Voeg de uien, knoflook, bouillonblokjes, zout en het rundvlees erbij.
  • 6. Voeg vervolgens de fijn gestampte kruiden toe.
  • 7. Doe 600 ml water en 6 eetlepels ketjap A erbij.
  • 8. Voeg als laatste de geraspte kokos toe en laat het geheel op een laag vuurtje sudderen.
  • 9. Na circa 20 min 200 ml water toevoegen, herhaal dit nog 2 keer. (Let op dat het niet droog kookt of verbrandt door de geraspte kokos).
  • 10. Na ± 2 uur sudderen is de Rendang klaar.

Print dit recept