Indonesische Rendang
Indonesisch runderstoofpotje
Indonesië
- Bijgerecht
- 2 personen
- 140
- Medium
Rendang is een heerlijk stoofgerecht dat lekkerder wordt wanneer het lanfer staat. Eet het met rijst en boontjes voor een ultieme smaakbeleving.
Ingrediënten
500 g Rundvlees in blokjes
1/2 Citroen
1 tl. Zout
2 Uien in blokjes
1 tl. Water
6 teentjes knoflook
12 g Laos
2 Sereh stengels
30 g Gemberwortel geschild en versnipperd
3 Grote Salam bladeren.
Bereidingswijze voor Indonesische Rendang
- Doe 50 gram kokosrasp zonder olie in de wok pan en bak het licht bruin (± 1 minuut) en zet het daarna even apart in een kommetje.
- Laat de gedroogde chilipeper even 2 minuutjes wellen in lauw water. Doe vervolgens de 2 stengels citroengras, laos, chilipeper, salambladeren en de gember in de vijzel en stamp ze fijn zodat de smaken en geuren vrijkomen.
- Verhit 3 eetlepels olie in de wokpan.
- Voeg de uien, knoflook, bouillonblokjes, 1 tl zout en het rundvlees erbij.
- Voeg vervolgens de fijn gestampte kruiden erbij.
- Doe 600 ml water erbij en 6 eetlepels ketjap A.
- Als laatste de kokosrasp toevoegen en op een laag vuurtje laten sudderen.
- Na circa 30 min nog eens 200 ml water toevoegen.
- Na wederom 30 min nogmaals 200 ml water toevoegen.
- De laatste keer 200 ml water toevoegen na 20 min.
- Smullen maar!
Serveertip
Serveer met heerlijke geurende Jasmijnrijst.