Japchae
Koreaanse Noedels
Korea
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 35
- Mild
Japchae is een klassiek Koreaan noedelgerecht. De noedels zijn gemaakt van zoete aardappel, waardoor het een stuk gezonder is dan andere noedel gerechten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit gezonde gerecht op tafel te zetten. Heb je geen zin in vlees, ben je vegetariër, veganist of flexitatiër dan is dit Japchae recept een must try!
Ingrediënten
2.5 eetlepel suiker
2 theelepels fijngehakte knoflook
1 kleine wortel
1 ui
5 shiitake
100 g spinazie
zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze voor Japchae
- Meng 3 el sojasaus, 2,5 el suiker, 2 el sesamolie, 2 tl fijngehakte knoflook, 2 tl witte sesamzaadjes in een klein kommetje. Zorg dat de suiker goed oplost en zet het kommetje aan de kant.
- Week de shiitake 30 min in lauwwarm water. Verwijder dan het topje en snijd de shiitake in schijfjes.
- Snijd de wortel julienne en de witte ui in halve maantjes.
- Blancheer de spinazie, spoel het daarna af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel ook deze af met koud water en laat het uitlekken. Knip de noedels wat korter, dan is het makkelijk om de saus erin te mengen.
- Meng 2 el van de saus in de noedels. Verhit de noedels in een wokpan ongeveer 4 minuten en zet het apart in een grotere kom.
- Bak de ui en shiitake in halve eetlepel rijstolie 2-3 minuten en voeg dit dan bij de noedels.
- Voeg de wortel, spinazie en de rest van de saus toe aan de noedels, meng het geheel en je japchae is klaar.