Jian bing

Een flinterdunne Chinese crêpe

China

Jian bing
  • Snack
  • 4 personen
  • 30
  • Mild
Jian bing

Ingrediënten

200 g bloem

400 ml water

5-6 eieren

1 chinese kool

2-3 lente-ui

Preparation method for Jian bing

  1. Meng de bloem met het water tot een dun beslag en zet dit een half uurtje weg.
  2. Maak de kool en lente-ui schoon.
  3. Scheur de bladeren van de kool en snijd de lente-ui in ringetjes.
  4. Kluts één ei per crêpe in een apart schaaltje.
  5. Doe wat olie in een wokpan en frituur hier je wontonvellen in - één per crêpe. Leg terzijde.
  6. Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en schenk hier een dun laagje beslag in. Medium vuur.
  7. Als het beslag bijna droog is in de pan, schenk je het ei op de crêpe.
  8. Verdeel het ei over de crêpe.
  9. Flip de crêpe als het ei bijna droog is en bak het nog een paar secondes gaar.
  10. Leg de crêpe op een bord en bestrijk het midden met zwarte bonen in chili olie, een koolblad, een wontonvel en lente-ui.
  11. Vouw de crêpe om de ingrediënten, laat één kant open.1
  12. Bestrooi met nog wat lente-ui en zwarte geroosterde sesamzaadjes.
Recept idee.png

Recept idee.png Serve tip

Serveer in een zakje gemaakt van bakpapier om het eten makkelijker te maken

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.