Kantonese Kip met Cashewnoten
Snel wokgerecht voor de hele familie
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Mild
Thaise kip met cashewnoten is hét ideale recept voor een drukke doordeweekse dag. Binnen 10 minuten staat er een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel. De cashewnoten geven dit gerecht een feestelijk karakter. Je kunt qua toevoeging van verse groenten variëren en zelf toevoegen wat je het lekkerste vindt. De Thaise Kip Cashew kruidenpasta van AHG is de perfecte smaakmaker voor dit heerlijke Thaise gerecht.
Ingrediënten
1 Rode peper: in blokjes gesneden
2 cm Gemberwortel geschild en versnipperd
200 g Kipfilet in blokjes gesneden
1 el Koriander in plakjes.
Bereidingswijze voor Kantonese Kip met Cashewnoten
- Laat de zwarte paddenstoelen 15 minuten in warm water wellen en snijd ze vervolgens in reepjes. Zet even aan de kant.
- Verhit de rijstolie in een wok en bak de kip in 2 minuten goudbruin.
- Voeg de gesnipperde gember, de paprikablokjes en de paddenstoelen toe aan de kip en wok het geheel circa 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de Thaise kip cashew kruidenpasta toe en meng dit goed met de andere ingrediënten. Roerbak dit geheel nog eens 1 minuut.
- Voeg tenslotte de cashewnoten en de koriander toe en roerbak dit ook nog 1 minuutje mee.
- Serveer uw gerecht met pandanrijst!
Serveertip
Ook lekker met sperzieboontjes!