Kare-Raisu
Deze curry is een van de populairste gerechten in Japan
Japan
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 90
- Medium
Kare-Raisu is een Japanse curry. Het is een van de meest populaire gerechten van Japan. De veel voorkomende "curryrijst" wordt meestal simpelweg "curry" genoemd of in dit geval Kare-Raisu. Deze simpele curry is smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Je kunt de Kare-Raisu ook al een dag eerder maken voor de dag erna, dan het is nog lekkerder!
Ingrediënten
360 g Kippendij
Zout en peper naar smaak
4 Wortelen
2 Uien
1 theelepel geraspte Gember
2 teentjes knoflook
5 aardappelen
1 appel
1 el honing
2 theelepels zout
1 el Ketchup
Bereidingswijze voor Kare-Raisu
- Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Schil en snijd de wortel in rollende partjes en snijd de uien in partjes. Rasp de gember en plet de knoflook.
- Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en laat ze 15 minuten in water weken en spoel ze goed af.
- Verhit 1,5 el rijstolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de uien tot ze doorzichtig worden. Voeg de gember en knoflook toe.
- Voeg de kip toe en kook tot de kip van kleur verandert, voeg de wortel toe en meng.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Schil de appel en rasp deze grof, voeg deze toe aan de bouillon.
- Voeg de honing en het zout toe en laat 20 minuten onbedekt sudderen, af en toe roeren.
- Voeg dan de aardappelen toe en kook nog eens 15 minuten.
- Wanneer de aardappels klaar zijn, voeg je de curryblokken toe, blijf het goed roeren totdat de blokken zijn opgelost.
- Voeg sojasaus en ketchup toe en laat het nog even sudderen zodat de curry dik wordt.