Kimchi
Het bekendste Koreaanse bijgerecht
Korea
- Bijgerecht
- 2 personen
- 1740
- Medium
Kimchi is één van de bekendste en gezondste gerechten van Korea. Kimchi kun je ook zelf maken. Het is niet moeilijk, kost alleen een dagje tijd. Maar je kunt het wel 3 maanden bewaren! Er zijn meer dan 100 variaties op Kimchi, dus wordt creatief en maak je eigen overheerlijke kimchi.
Ingrediënten
1 Chinese kool (ca. 2 kg)
2 el Zout
50 g Zeezout
500 g Daikon, geschild en in dunne plakjes gesneden
5 Teentjes knoflook, in plakjes
40 gram verse Gember, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
½ rode ui, in plakjes
1 Kiwi, fijngehakt
1 el Suiker
Bereidingswijze voor Kimchi
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
- Doe ze in een kom en voeg water en 2 eetlepels zout toe. Laat 2 uur staan.
- Giet de Chinese kool af en besprenkel met zeezout. Zorg ervoor dat alle kool bedekt is met zout, laat dit dan 2 uur staan.
- Spoel de zacht geworden kool af en doe deze in een grote kom.
- Verwijder de schil van de daikon, knoflook, gember, ui, en snijd deze in dunne plakjes. Hak de kiwi fijn.
- Meng bovenstaande ingrediënten goed met 1 tl suiker en 50 g Chilipoeder en voeg ze toe aan de Chinese kool. Zorg wederom ervoor dat alle koolbladeren bedekt zijn.
- Doe de kimchi in een luchtdicht bakje.
- De kimchi moet eerst 5 uur staan buiten de koelkast kamertemperatuur en plaats het dan 24 uur in de koelkast. Daarna is je kimchi klaar!
Serveertip
Kimchi kan 3 maanden in de koelkast worden bewaard.