Kip Adobo
Het nationale gerecht van de Filipijnen
Filippijnen
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 45
- Mild
Kip Adobo is een Filipijns nationaal gerecht en de Filippino's zijn er dol op. Het is heel smakelijk waar de kip wordt gestoofd met veel knoflook.
Ingrediënten
8 Kippenpootjes (2 per persoon)
1 kopje Water
0,5 kopje Rietsuiker
Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze voor Kip Adobo
- Verwarm ongeveer 3 eetlepels olie in de pan op middelhoog vuur, bak de kip lichtbruin. Verwijder het daarna uit de pan en giet het af.
- Voeg in dezelfde pan knoflook, peper en laurierblaadjes toe en bak tot de aroma's vrijkomen. Voeg water en sojasaus toe en laat 3 min. sudderen.
- Voeg de kip en azijn in de pan toe en laat nog 3 tot 5 minuten sudderen. Dek het niet af zodat de azijngeur kan verdampen.
- Zet vervolgens het vuur lager, dek het af en laat het gedurende 20 tot 30 minuten stoven. Zodra de kip klaar is, breng het op smaak met zout en peper.
Serveertip
Serveer de kip Adobo met gestoomde rijst!