
kitsune udon
Smaakvolle noedelsoep
Japan

- Hoofdgerecht
- 50
- Mild
Kitsune Udon is een Japanse noedelsoep in dashi bouillon, gegarneerd met gebakken tofu en lente-uitjes. Deze Udon-soep is een van de meest populaire, klassieke Japanse noedelgerechten.

Ingrediënten
2,5 kopjes Water
1 Kombu(kelp)
1,5 kopje Bonito vlokken
1 tl Suiker
1/4 tl Zout
4 Inariage
1 Lente-Ui
Bereidingswijze voor kitsune udon
- Maak de dashi.
- Week de kombu(kelp) in 2 ½ kopjes water 30 minuten. Als je tijd hebt, laat je dit 3 uur of maximaal een halve dag weken.
- Breng kombu en het week water over in een steelpan. Breng langzaam op middelhoog vuur aan de kook.
- Verwijder de kombu vlak voor het koken. Als je de kombu in de pan laat, worden de dashi slijmerig en bitter. Voeg 1 ½ kopjes Bonito vlokken toe en breng het opnieuw aan de kook.
- Zodra de dashi kookt, het vuur lager zetten,15 seconden laten sudderen en zet het vuur uit. Laat de katsuobushi naar de bodem zinken, ongeveer 10-15 minuten. Zeef de dashi door een fijne zeef boven een steelpan. Maak de Udon soep
- Voeg dan in de pan van de dashi 1 el mirin, 1 theelepel suiker, 1 el sojasaus en ½ theelepel koosjer zout toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur uit en zet het aan de kant. Toppings voorbereiden
- Knijp overtollige vloeistof uit het inariage (of u kunt het houden zoals het is). Snijd de lente-ui in dunne plakjes. Udon noedels
- Breng een grote pan water aan de kook voor udonnoedels. Volg de kook aanwijzingen op de verpakking en giet deze af zodra de noedels klaar zijn.
- Verwarm de Udon soep.
Serveertip
Serveer udon-noedels en soep in serveerschalen en bedek met inariage, lente-ui en evt. chili kruiden mengsel.