Lychee bavarois met mango

Zweven op een wolk van zoete lychee en zurige mango

Aziatische mix

Lychee bavarois met mango
  • Nagerecht
  • Voor een grote groep
  • 90
  • Mild
Lychee bavarois met mango

Ingrediënten

- 14 blaadjes gelatine

- 250 g suiker

- 500 ml ongeklopte slagroom

- 5 eiwitten van een M ei (gebruik je een pakje eiwitten, gebruik dan 165 gr eiwit)

- voor garnering - munt en aalbessen

Bereidingswijze voor Lychee bavarois met mango

  1. Begin met het uitlekken van de lychees. Belangrijk: vang het siroop op! Hak de lychees in stukjes – jij beslist hoe groot.
  2. Verwarm 500 ml lychee sap met de suiker tot het kookt en de suiker is opgelost. Week ondertussen 9 blaadjes gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze door het warme lychee-siroop. Blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost.
  3. Giet het lychee-siroop in een mixkom en laat het buiten de koelkast in ongeveer een uur afkoelen tot lauwe temperatuur. In het begin kun je het tot 10 minuten laten staan, maar roer steeds vaker naarmate het afkoelt om klonten te voorkomen. Zijn er toch klontjes? Verwarm het dan even opnieuw.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door de afgekoelde, dikke lychee-siroop. Klop nu de eiwitten stijf en vouw deze ook voorzichtig door het mengsel. Rustig aan - je wilt de luchtigheid behouden.
  5. Roer de gehakte lychee door het mengsel. Schep de bavarois in stijlvolle glaasjes of je mooiste glazen kom. Zet het in de koelkast om het ongeveer een halfuur te laten opstijven.
  6. Verwarm de mango puree. Week intussen 5 blaadjes gelatine. Roer de uitgeknepen gelatine door de warme mango puree.
  7. Laat de mango puree al roerend, buiten de koelkast, afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de lauwe mango puree over de bavarois. Als de mango puree nog te warm is wanneer je dit doet, zal de bavarois smelten en mengen met de mango puree.
  8. Decoreer met frisse munt en sprankelende aalbessen.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Maak dit dessert compleet met een glaasje Prosecco of een lichte Moscato. Deze bubbels zullen de zoetheid van de bavarois perfect complementeren, terwijl ze het palet verfrissen. Ideaal voor een elegante afsluiting van een heerlijke maaltijd!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.