Mapo Tofu
Een populair Chinees gerecht uit de streek Sichuan
China
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Pittig
Heb je wel eens eerder Mapo Tofu gegeten omdat je wel eens in China bent geweest? Of heb je dit gerecht in Europa ergens op een Chinese menu kaart gezien en geprobeerd? Altijd al willen proberen maar nooit gedurfd? Dit populaire Chinese gerecht is overal op de wereld te vinden. Het is ook nog eens erg makkelijk zelf te maken!
Ingrediënten
1 bosje gehakte lente-uitjes
1 el Maïzena
1 el Sichuanpeper
200 g Varkensvlees gehakt
200 ml kippenbouillon
1 tl suiker
Bereidingswijze voor Mapo Tofu
- Laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes. Snijd ook de lente-uitjes in dunne ringen en zet alles apart.
- Roer de maïzena met een scheutje koud water tot een papje en zet het apart.
- Rooster de Sichuan pepers kort totdat je ze goed ruikt en maal ze dan in een vijzel tot een grof poeder.
- Verhit een beetje olie in de pan en voeg het gehakt(weglaten voor vegan optie) toe en bak deze op hoog vuur. Zet dan het vuur lager, voeg de hete chili-bonen saus toe en de zwarte bonen met chili en roerbak deze 30-60 seconden.
- Voeg dan de kippenbouillon, suiker en sojasaus toe en roerbak het geheel nog 20-30 seconden.
- Bind dan de saus met de maïzena en voeg dan de blokjes tofu toe en schep het geheel voorzichtig om.
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.Bestrooi op het einde met de lente-ui en Sichuan peper.
Serveertip
Serveer met rijst.