Money Bag Wonton's
Knapperige wontons met een heerlijke garnalenvulling
Thailand
- Bijgerecht
- 4 personen
- 25
- Medium
Deze leuke wonton's noemen ze niet voor niks Money Bags. Deze luxe hapjes worden vooral gemaakt en gegeten rond het Chinese Nieuwjaar en symboliseren welvaart en een gelukkig leven. Wij vinden ze vooral érg lekker! De vulling van gehakt en garnaal gaat perfect samen met de Thaise smaken van de koriander en de sojasaus. Heerlijke krokante hapjes voor een feestje of gewoon zomaar, omdat het kan!
Ingrediënten
Bosuitjes in reepjes gesneden
1 tl Korianderwortel in blokjes gesneden
75 g Gamba's fijngehakt
300 g Gehakt
2 tl Wortels: gesnipperd
2 tl Suikermaïs
15 Wontonvellen ontdooid
Bereidingswijze voor Money Bag Wonton's
- Dip de bosuien in heet water en verscheur ze in de lengte zodat je alleen maar lange, smalle strips overhoud. Zet ze even apart, deze heb je later nodig om de money bags mee dicht te te binden
- Meng de garnalen met het gehakt, voeg vervolgens de korianderwortelen, wortelen, maïs, sojasaus en witte peper toe. Meng dit goed door elkaar.
- Neem een wontonvel en schep 1/2 el van de vulling erop. Vouw het wontonvel nu zo dicht zodat je een klein zakje overhoud. Bind het zakje dicht met een van de bosui strips.
- Verhit nu de olie in een wok op mediumhoog vuur. Zodra de olie warm genoeg is (circa 175 graden), bak je de money bags totdat ze mooi goudbruin zijn. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je een houten eetstokje in de olie houden. Zodra er kleine belletjes ontstaan rond de punt van het eetstokje, is de olie heet genoeg.
- Zodra de money bags mooi goudbruin zijn, haal je ze uit de wok. Laat ze even uitdruppen en heel even afkoelen, eventueel op een stukje keukenpapier. Herhaal dit met alle money bags.
Serveertip
Eet de Money Bags met zoet-zure saus of zoete chilisaus.