Nasi Goreng
een van de meest bekende Aziaitische gerechten
Indonesië
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Mild
Binnen een handomdraai het nationale gerecht van Indonesië op tafel? Nasi Goreng is tegenwoordig in geen enkele keuken meer weg te denken. Een grote pan Nasi Goreng is ook ideaal wanneer u veel eters verwacht, verdubbel gewoon de ingrediënten!
Ingrediënten
2 Uien in blokjes
2 teentjes knoflook
200 g Kipfilet in blokjes
3 Wortels in blokjes gesneden
Handje groene erwten
100 g Gamba's: gepeld
1 Stengel lente-ui
Bereidingswijze voor Nasi Goreng
- Kook de rijst in ruim kokend water met een beetje zout in circa 12 minuten gaar. Giet de rijst af en laat deze vervolgens afkoelen.
- Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de ui en de knoflook.
- Voeg vervolgens de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.
- Voeg nu de Nasi Goreng kruidenpasta toe en roerbak dit circa 1 minuut.
- Nu kunnen de groenten erbij. Roerbak dit 3 minuutjes.
- Voeg nu de afgekoelde rijst erbij en tevens de garnalen en de lente-ui. Roerbak dit enkele minuten en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Je Nasi Goreng is klaar.
Serveertip
Maak je Nasi Goreng écht compleet met verse sambal, krokante kroepoek en frisse atjar (ingelegde groenten).