Nasi Goreng

een van de meest bekende Aziaitische gerechten

Indonesië

Nasi Goreng
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 25
  • Mild
Binnen een handomdraai het nationale gerecht van Indonesië op tafel? Nasi Goreng is tegenwoordig in geen enkele keuken meer weg te denken. Een grote pan Nasi Goreng is ook ideaal wanneer u veel eters verwacht, verdubbel gewoon de ingrediënten!
Nasi Goreng

Ingrediënten

2 Uien in blokjes

2 teentjes knoflook

200 g Kipfilet in blokjes

3 Wortels in blokjes gesneden

Handje groene erwten

100 g Gamba's: gepeld

1 Stengel lente-ui

Bereidingswijze voor Nasi Goreng

  1. Kook de rijst in ruim kokend water met een beetje zout in circa 12 minuten gaar. Giet de rijst af en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de ui en de knoflook.
  3. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.
  4. Voeg nu de Nasi Goreng kruidenpasta toe en roerbak dit circa 1 minuut.
  5. Nu kunnen de groenten erbij. Roerbak dit 3 minuutjes.
  6. Voeg nu de afgekoelde rijst erbij en tevens de garnalen en de lente-ui. Roerbak dit enkele minuten en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Je Nasi Goreng is klaar.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Maak je Nasi Goreng écht compleet met verse sambal, krokante kroepoek en frisse atjar (ingelegde groenten).

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Snack
  • 3 personen
  • 60
Scallion Pancakes
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30
sushi donuts
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 20
Pokebowl met vlindergarnalen
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 10
Asian Hotdog

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.