Noedelsalade met kip & garnalen
Makkelijk én lekker!
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 15
- Mild
In Aziatische landen is het heel normaal om kip en garnalen samen te combineren in één gerecht. Zo ook in dit lichte, gezonde en supersimpel te bereiden gerecht met precies de juiste Thaise smaakcombinaties! En dat allemaal met de welbekende heerlijke instant noedels!
Ingrediënten
1.5 el limoensap
1 el suiker
150 g kip in reepjes
150 g rauwe garnalen (gehalveerd)
4 kleine sjalotjes: halve maantjes
paar takjes selderijblaadjes: grof gehakt
1 stengel selderij
paar takjes muntblaadjes
paar takjes koriander (optioneel)
Bereidingswijze voor Noedelsalade met kip & garnalen
- Meng van beide pakjes noedels de zakjes kruidenpoeder, pasta en rode peper in een kom en voeg limoensap, vissaus en de suiker toe. Roer het geheel goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Dit is je dressing. (Let op: voeg de rode peper naar eigen smaak toe)
- Breng in een pannetje water aan de kook. Kook hierin de kip en garnalen tot ze gaar zijn. Schep de kip en garnalen met een schuimspaan uit het vocht en voeg ze aan de dressing toe, samen met de sjalotjes. Schep alles even om.
- Breng het vocht opnieuw aan de kook en doe de noedels erbij. Zet het vuur uit en laat de noedels drie minuten staan tot ze gaar zijn. Giet vervolgens de noedels af en laat ze uitlekken in een zeef.
- Meng de noedels met de kip, garnalen en de dressing met de verse selderij, selderijblaadjes, muntblaadjes en optioneel korianderblaadjes.
- Serveer de noedelsalade lauw warm.
Serveertip
Presenteer de salade in een mooie schaal of losse kommetjes.