
Aziatische pangafilet met ube-puree en bimi
Aziatische pangafilet met ube-puree en bimi
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Probeer eens deze pangafilet, geserveerd met een unieke ube-puree en frisse bimi! Dit gerecht combineert de zachte smaken van de zee met de aardse tonen van ube, een Filipijnse lekkernij. Een verrassende draai aan je diner!

Ingrediënten
- 4 pangafilets
- 750 g kruimige aardappelen
- 500 g bimi
- 50 gr boter
- peper en zout
- zeekraal voor decoratie
Bereidingswijze voor Aziatische pangafilet met ube-puree en bimi
- Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn. Zet intussen een nieuwe pan met water op het vuur voor de bimi.
- Transformeer de gekookte aardappelen in een magische ube-puree. Voeg 2 theelepels ube-poeder toe en een scheutje (kokos)melk voor extra romigheid. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de pangafilets met zout en peper en bak ze in een pan met boter of olie tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de bimi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Maak de saus door boter te smelten in een pannetje, voeg miso en yuzu sap toe voor een umami-rijke twist. Serveer de vis en bimi met de ube-puree en besprenkel alles rijkelijk met je zelfgemaakte botersaus. Maak af met zeekraal en smullen maar!
Serveertip
Serveer dit gerecht met een glas koele, droge witte wijn. Een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de frisse en subtiele smaken.