
Paratha pasteitjes met rode curry
Kleine hartige gebakjes
Singapore

- Bijgerecht
- 4 personen
- 90
- Medium
Paratha staat bekend als een gerecht dat van alle markten thuis is. Paratha is een deeg dat gebakken of gefrituurd wordt om er bijvoorbeeld een soort platbrood van te maken. Heerlijk naast je curry of met een goede dipsaus.
Maar je kunt het ook gebruiken als een soort bladerdeeg en er gevulde pasteitjes van maken. Love it already!

Ingrediënten
- 2 pakjes *Paratha naturel SPRING H pk 325g
- 1 theelepel Gula Djawa Palmsuiker vloeibaar 220ml
- 1 eetlepel Vissaus (Healthy Boy)
- 3 eetlepels Kokosmelk Tetra Pak (18% Vet)
- 1 blikje Maïskolfjes jong FG 400g/15-17st
- 1 theelepel Gebakken Garnalenpaste (Pittig)
- 1 eetlepel Komijn
3 rode pepers
2 sjalotten
1.5 cm gember
1 theelepel koriander
zout en peper naar smaak
400 g kippendijen
spies zonnebloemolie
200 g kastanjechampignons
100 g taugé
1 ei
Bereidingswijze voor Paratha pasteitjes met rode curry
- Laat de Paratha al iets ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de pepers, gember, sjalotten en knoflook schoon en snijd deze klein.
- Snijd het uiteinde van de Sereh en haal ook het buitenste blad er van af. Snijd deze in kleine ringetjes.
- Doe dit en de komijn, koriander, palmsuiker, vissaus, kokosmelk en garnalenpasta in een blender en mix totdat er een grove currypasta is ontstaan.
- Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet dit mengsel even weg.
- De kippendijen mogen in kleine blokjes worden gesneden en in een wokpan bruin worden gebakken.
- Snijd de champignons in kleine stukjes en bak deze mee met de kip. Voeg ook de currypasta nu toe.
- De babymais mag in dunne plakjes en samen met de taugé toegevoegd worden.
- Laat dit indikken, totdat er een vastere vulling ontstaat. Let's fill it!
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de parathavellen in twee delen en maak van iedere helft een soort ijshoorntje in je hand. Druk de zijkanten goed tegen elkaar aan.
- Schep de vulling vanaf de bovenkant in je pasteitje en druk ook de bovenkant goed dicht.
- Leg je pasteitjes netjes op de bakplaat en smeer ze in met een geklutst eitje.
- Bak de pasteitjes voor ongeveer 20 tot 30 minuten, todat ze krokant zijn en een mooi bruin kleurtje hebben.
Serveertip
Serveer deze pasteitjes als een borrelbite of naast een salade.