Pho Bo


Een typisch Vietnamese Noedelsoep
Vietnam

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 180 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 400 g Runderschenkel
  • 250 g Soepvlees
  • 3 L Water
  • 2 Grote bruine ui (ongepeld, gehalveerd)
  • Zout naar smaak
  • 60 g Gember (ongeschild, in plakjes gesneden)
  • 4 tenen Knoflook (middelmaat)
  • 4 Wortels (ongeschild, gewassen, in stukjes gesneden)
  • 160 g Biefstuk
  • 2 Stengels Lente-ui
  • 2 Rode uien (dun gesneden)
  • 150 g Taugé
  • 2 Takjes verse koriander
  • 2 Takjes verse muntbladeren
  • 2 Kleine rode chilipepers
  • 2 Limoen (in 6 partjes gesneden)

* Verplichte velden

Van: € 0,85

Tot: € 9,89

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Pho Bo

Het meest gegeten gerecht in Vietnam is ‘Pho’. Als diner, lunch of ontbijt: in Vietnam kun je op elk moment van de dag deze noedelsoep eten. In de straten van Ho Chi Minh ruikt het de hele dag naar ‘Pho’. Een luxe noedelsoep met vis of vlees en veel groenten. De gebruikte bouillon is vaak erg smaakvol, doch niet pittig. Achter Pho wordt de basis van de bouillon geplaatst. De twee bekendste zijn Pho Bo (Rundvlees) en Pho Ga (Kip).

1. Was de runderschenkel en het soepvlees met lauwwarm water en doe het in een pan. Voeg de ui, steranijs, kruidnagels, gember, wortels, korianderzaadjes, kaneelstokje, zout en peperkorrels toe. Voeg vervolgens 1,5 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de bouillon verder doortrekken gedurende 180 minuten en neem daarna de pan van het vuur. Zeef de bouillon.

2. Week de rijstnoedels 20 minuten in lauwwarm water en giet het af.

3. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de vissaus toe.

4. Breng een grote pan gevuld met drie kwart water aan de kook en voeg de rijstnoedels toe. Kook de rijstnoedels beetgaar, maar let op dat deze niet te papperig wordt!

5. Snijd het biefstuk in flinterdunne plakjes tegen de draad in en leg deze apart.

6. Verdeel de mie, taugé, rauwe uienringen, gesneden lente-uitjes en dungesneden biefstuk in de soep kommen.

7. Schenk de kokende bouillon erover en garneer af met koriander en munt.

8. Zet een schaaltje met limoen partjes en chili pepers apart op tafel.


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Serveer met rijst.

Print dit recept