Pompoensoep met kokos en curry
Geef een Thaise twist aan jouw pompoensoep
Aziatische mix
- Hoofdgerecht
- 1 persoon
- 15
- Medium
Zin in een soep, maar ook in een curry? Combineer de twee gewoon. We hebben deze pompoensoep gepimpt met kokosmelk en een pittie currysaus. De limoen, koriander en cashewnootjes maken het helemaal af. Bereid je voor op een heerlijke, pittige pompoensoep. Dus hup, dek de tafel en duik de keuken in en zet binnen 10 minuten dit heerlijke recept op tafel.
Ingrediënten
pompoensoep
koriander
lente ui in ringetjes
rode peper in ringetjes
limoensap van een halve limoen
halve limoen in wieltjes ter garnering
Bereidingswijze voor Pompoensoep met kokos en curry
- Maak je pompoensoep. Dit kan "from scratch" maar het mag ook een kant en klare soep zijn.
- Tijdens het verwarmen van de soep voeg je een eetlepel currypasta en kokosmelk toe
- Doe de soep in een kom en schenk nog een beetje kokosmelk en sriracha toe.
- Top af met wat limoensap, limoenpartjes, koriander, rode peper en cashewnootjes. Ook een paar druppel sojasaus mogen niet ontbreken!
Serveertip
Lekker met wat brood, zoals paratha.