Ramen Miso
Japanse noodle soep met smaakvolle miso
Japan
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 45
- Mild
Ramen is een Japanse versie van het Chinese Lamian (拉 麺), een Japanse noedelsoep. Het bestaat uit tarwenoedels geserveerd in een bouillon op basis van vlees of vis, vaak op smaak gebracht met sojasaus of miso, en gebruikt toppings zoals gesneden varkensvlees, nori, menma en lente-uitjes. Met dit recept maken we een heerlijke hartige Miso Ramen Soep!
Ingrediënten
1 Shallot: chopped
100 g Minced pork
1 tbsp Sugar
1 tbsp Sake
960 ml Chicken stock (pulled / or liquid broth bought at the store)
1 tsp Salt
Bereidingswijze voor Ramen Miso
- Snipper het sjalotje, maal de sesamzaadjes met een vijzel(er mogen wat zaadjes heel blijven).
- Verhit in een pan sesamolie en voeg de gember-knoflookpasta en sjalotje toe. Roerbak dit geheel op middenhoog vuur totdat er een lekker geur van afkomt.
- Voeg dan het gehakt toe en bak tot het vlees aan de buitenkant bruin is.
- Voeg dan de hete chili bonen saus, miso pasta, gemalen sesamzaadjes en suiker toe en meng goed met het vlees.
- Voeg vervolgens de sake en kippenbouillon toe en breng het het lichtjes aan de kook.
- Proef de bouillon en voeg naar smaak evt. zout en kippenbouillon toe. Laat dan de bouillon pruttelen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de noedels.
- Bereid dan de ingrediënten voor die je als topping wil hebben. Geblacheerde taugé, lente ui, gekookt eitje, zeewier en evt. wat gegrild vlees.
- Zodra de noedels klaar zijn, giet je deze af en kun je de kommen opmaken.
- Begin met de noedels, vul dan aan met bouillon, voeg je toppings toe en smullen maar!