Rode curry met garnalen
Pititge rode curry met juicy garnalen
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Medium
Wanneer je zin hebt in een snelle curry die ietwat pittig is, is deze rode curry met garnalen de keuze voor jou. De rode curry is iets milder dan bijvoorbeeld de groene curry. Door de toevoeging van rode chilipeper krijgt deze curry zijn mooie rode kleur.
Ingrediënten
2 sjalotjes: gesnipperd
1 cm gember: fijngehakt
100 g garnalen: schoongemaakt
150 ml kippen- of visbouillon
100 g broccoli roosjes
1 limoen
Bereidingswijze voor Rode curry met garnalen
- Doe een paar eetlepels olie in een pan en bak hierin je sjalotjes goudbruin op een middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, gember en currypasta toe en bak dit al roerend ongeveer 5 minuten. Voeg de garnalen toe en roer door, zodat zij gecoat zijn met de pasta.
- Vervolgens voeg je wat zout toe evenals de vissaus, bouillon en kokosmelk. Roer dit goed door zodat het volledig gemengd is. Voeg dan de broccoli toe en kook dit ongeveer 10 minuten.
- In een andere pan breng je water aan de kook waarin je de noodles kookt zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Giet de noedels af en verdeel deze over een aantal kommetjes. Op de noedels serveer je de rode curry en top je af met wat limoensap.