Sajoer Lodeh
Groentegerecht op basis van kokosmelk
Indonesië
- Bijgerecht
- 2 personen
- 45
- Mild
Sajoer Lodeh is een populair Indonesisch groentegerecht op basis van kokosmelk. Het is het perfecte vegetarische bijgerecht bij je zelfgemaakte Indonesische rijsttafel. De toevoeging van tofu en tempeh geeft het een lekkere bite. Je kunt dit gerecht maken met zo ongeveer alle soorten groenten die je maar voorhanden hebt. In dit recept gebruiken we o.a. spitskool, Petehbonen, Jonge maïs en Bamboereepjes. Selamat makan! (Smakelijk!)
Ingrediënten
200 g Tofu in blokjes gesneden
100 g Tempeh dun gesneden
2 Uien in partjes
20 g Laos / Galanga wortel
5 Cloes knoflook: geperst
2 soepblokjes
5 grote Salam bladeren
3 Djoeroek Peroet bladeren
100 g Groene bonen
100 g Spitskool
6 dl Water
15 Peteh bonen gehalveerd
Zout en peper.
Bereidingswijze voor Sajoer Lodeh
- Snijd de tofu in kleine vierkante blokjes en de tempeh in dunne reepjes
- Halveer de ui en snijd deze in halve maantjes
- Schil vervolgens de laos en stamp deze fijn in de vijzel.
- Bak de tempeh en tahoe in een wok en haal ze er na enkele minuten uit.
- Fruit vervolgens in dezelfde olie de uien, knoflook en laos.
- Voeg vervolgens de bouillonblokjes, de trassie, de salambladeren en de djoeroek peroet toe.
- Voeg nu de rest van de groenten, de tempeh en de tahoe toe en giet het water erbij. Vervolgens de kokosmelk en de petehbonen toevoegen.
- Laat het geheel zachtjes sudderen en voeg indien gewenst naar smaak wat peper en zout toe. Je eigengemaakte Sajoer Lodeh is klaar!
Serveertip
Eventueel nog wat rode pepertjes toevoegen als garnering en voor wat extra pit!