Sajoer Lodeh

Groentegerecht op basis van kokosmelk

Indonesië

Sajoer Lodeh
  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 45
  • Mild
Sajoer Lodeh

Ingrediënten

200 g Tofu in blokjes gesneden

100 g Tempeh dun gesneden

2 Uien in partjes

20 g Laos / Galanga wortel

5 Cloes knoflook: geperst

2 soepblokjes

5 grote Salam bladeren

3 Djoeroek Peroet bladeren

100 g Groene bonen

100 g Spitskool

6 dl Water

15 Peteh bonen gehalveerd

Zout en peper.

Preparation method for Sajoer Lodeh

  1. Snijd de tofu in kleine vierkante blokjes en de tempeh in dunne reepjes
  2. Halveer de ui en snijd deze in halve maantjes
  3. Schil vervolgens de laos en stamp deze fijn in de vijzel.
  4. Bak de tempeh en tahoe in een wok en haal ze er na enkele minuten uit.
  5. Fruit vervolgens in dezelfde olie de uien, knoflook en laos.
  6. Voeg vervolgens de bouillonblokjes, de trassie, de salambladeren en de djoeroek peroet toe.
  7. Voeg nu de rest van de groenten, de tempeh en de tahoe toe en giet het water erbij. Vervolgens de kokosmelk en de petehbonen toevoegen.
  8. Laat het geheel zachtjes sudderen en voeg indien gewenst naar smaak wat peper en zout toe. Je eigengemaakte Sajoer Lodeh is klaar!
Recept idee.png

Recept idee.png Serve tip

Eventueel nog wat rode pepertjes toevoegen als garnering en voor wat extra pit!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.