Sesam Kip
Easy and tasty dinner dish!
Thailand
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 20
- Mild
Een mega eenvoudig, maar zeer smaakvol recept. De gember geeft een frisse kik aan dit Chinese roerbakgerecht
Ingrediënten
250 g Kipfilet in reepjes gesneden
30 g Gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
200 g Boontjes
1 Paprika
1 Lente-ui in stukjes gesneden
Bereidingswijze voor Sesam Kip
- Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en voeg de gemberplakjes toe. Bak deze op laag vuur totdat de gember begint te geuren.
- Voeg nu de reepjes kipfilet toe en roerbak deze op hoog vuur totdat ze goudbruin kleuren. Voeg eventueel een beetje zout of kipkruiden toe om de kip iets op smaak te brengen
- Kook vervolgens de noedles volgens de instructie op de verpakking.
- Voeg vervolgens de boontjes toe en wok deze mee met de kip.
- Voeg dan de paprika en de lenteuitjes toe aan de wok en roerbak het geheel nog 2 minuutjes.
- Schep nu de sesamzaadjes door het gerecht en breng het geheel eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout.
- Serveren met de Chinese noedels.
Serveertip
Vervang de kip ook eens door biefreepjes!