Sesam kip salade
Frisse salade met sesam en kip
Japan
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Mild
Een frisse groene salade met gestoomde kippenvlees en romige sesam dressing. Heerlijk als lunch, voorgerecht of als lichte maaltijdsalade.
Ingrediënten
500 g Kipdijfilet
2 el Verse gembersap
1 el Chinese rijstwijn
4 el Japanse sesam saus
2 Teentjes knoflook, geperst
4 el Kookvocht van de gestoomde kip
Zout naar smaak
200 g Fijngesneden ijsbergsla
0,5 Gesneden komkommer
2 Stengels fijngesneden bosui
Bereidingswijze voor Sesam kip salade
- Schil en rasp eerst een stukje verse gember. Knijp 2 eetlepels sap eruit en vang die op. Marineer hierna de kip met de gembersap en Chinese rijstwijn voor 2 uur in de koelkast. In plaats van gembersap kun je ook voor het gemak schijfjes gember gebruiken.
- Stoom daarna de kip in 15-20 minuten gaar. Laat vervolgens de kip afkoelen. Trek de kip met de hand in stukken (pulled chicken). Bewaar het kookvocht voor de salade dressing.
- Snijd ondertussen de ingrediënten voor de salade fijn.
- Roer de ingrediënten van de sesam salade dressing tot een gladde vloeibare massa. 4 el Japanse sesam saus, 2 teentjes geperste knoflook, 0,5 tl sesamolie, 4 el kookvocht van de gestoomde kip. Voeg naar smaak zout toe.
- Mix vlak voor het serveren de kip, salade en de helft van de sesam saladedressing door elkaar. Garneer de kip salade royaal met geroosterde witte sesamzaadjes en gesneden bosui.
Serveertip
De rest van de sesam salade dressing kun je apart op tafel zetten en tijdens het eten naar wens extra aan de kip salade toevoegen.