Sichuan BBQ Ribs
China
- Bijgerecht
- 4 personen
- 150
- Medium
Er is niets lekkerders dan op een zwoele zomeravond heerlijke malse spareribs van de barbecue te eten. Als je deze mening deelt, zul je waarschijnlijk ook verzot zijn op deze Chinese spareribs! Voordeel is dat je hiervoor niet de barbecue speciaal hoeft aan te maken, maar gewoon je oven kunt gebruiken.
Ingrediënten
1 el Lichte sojasaus
1-2 el Plantaardige olie
500 g Spareribs (Varkensrib) losgesneden
Bereidingswijze voor Sichuan BBQ Ribs
- Meng de marinade, de olie, en de sojasaus en marineer het vlees hierin.
- Laat de spareribs afgedekt ca. 2 uur in de marinade staan.
- Rooster of braad het blees ca. 25-30 minuten en bestrijk de spareribs minimaal 2 keer met de resterende marinade(in de oven: 190 graden).
- Regelmatig keren.
- Strooi op het einde witte sesamzaadjes over de ribs heen.
Serveertip
Serveren met witte rijst