Spicy Bounty
Niets zegt meer "Aziatisch eten" dan rode peper en kokos!
Aziatische mix
- Snack
- 4 personen
- 60
- Medium
Bounty - niets laat je je meer wanen op tropisch eiland dan deze kokos-chocolade-reep. Maar soms mis je gewoon wat pit! Wij eten het liefst chilipepers bij ál ons eten en zo ontstond ook het idee van deze spicy bounty - want kokos en chili - that must be an invention! dus wij doken de keuken in en delen ons recept met jullie!
Ingrediënten
1 el Agavesiroop
snufje zout
200/250 g melkchocolade
Bereidingswijze voor Spicy Bounty
- Meng de kokoscreme, kokosrasp, agavesiroop en zout met elkaar in een kom. Er moet een stevige massa ontstaan.
- Vorm (langwerpige) balletjes van dit kokosmengsel.
- Leg deze op een bord op plaat, op wat bakpapier, en leg ze voor ongeveer een uurtje in de vriezer.
- Een paar minuten voordat je het kokosmengsel uit de vriezer haalt, smelt je de chocolade au bain marie.
- Dip de kokosblokjes in de chocolade en zorg ervoor dat ze volledig omhult zijn.
- Leg de bounty op een met bakpapier bekleed bord en sprinkle de chilivlokken eroverheen. Wissel af met veel en weinig vlokjes, zodat er voor ieders smaak een bounty is
- Zet dit nog even in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.Tijd om te genieten!
Serveertip
Je kunt de chilivlokken ook al door de chocolade roeren. Zo worden ze nog een tikkeltje spicy-er!